— Diabetes —

Johan har diabetes typ 1, vilket gör att man behöver tänka lite extra innan det är dags för en fjälltur. Då man är lite utelämnad i vildmarken och det kan ta tid innan du får hjälp så är det viktigt att ha både "hängslen och livrem". Packa alltid med extra insulin och reservspruta samt ha tilllgång till socker!

När vi åkte till norrland så tog Johan insulin via spruta (penna). För er som har insulinpump, glöm inte att alltid ha en spruta med för säkerhets skull ifall det händer något med pumpen. Det går inte åt lika mycket insulin under tiden som man vandrar då man förbränner väldigt mycket mer kolhydraterna än vad man gör hemma till vardags. När vi är hemma så tar Johan ca 34 enheter långtidsverkande och 30-35 enheter korttidsverkande insulin på en dag, men uppe på fjället så blev det ca 5 enheter långtid- och 7 enheter korttidsinsulin. Detta kan såklart variera från person till person, och vilken typ av insulin man tar. Det kan vara bra att prata med din diabetessköterska innan. När vi var ute på vandringen så hade Johan CGM-mätare för att ha konstant koll på sitt socker, alternativet är att man får mäta sig ofta för att ha koll! Det är viktigt att ha mycket teststickor ifall det händer något med mätaren.

— Extend —

Energibars för diabetiker

Vi hittade även energibars som är extra bra för diabetiker, Extend Nutrition, som är väldigt långsamma kolhydrater och balanserar ditt blodsocker under många timmar. Han åt en sådan här varje morgon, och det fungerade väldigt bra! De finns i flera smaker, du kan köpa dem här:

  • ttp://diabeticdesigned.se/produkt-kategori/extend/
Sidan kommer att fyllas på allt eftersom vi går nya leder!
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång